Kiállításaink

HíreinkSzerelem a küszöbön avagy, hogyan dobhatjuk fel lakásunkat romantikus stílusjegyekkel?

A romantikus stílusú lakásbelső kialakítása melegséget, otthonosságot, természetességet sugall a keleti, bizánci, mór és román stíluselemek megjelenésével. Megmutatja az ott lakók érzelem-és fantáziavilágát, kreativitását. Az egész lakás hangulatára jellemző egyfajta meseszerűség a finom elemek, kiegészítők révén.

Ezt az irányzatot neked találták ki, ha örök optimista vagy, ha álmaid összhangban vannak célkitűzéseiddel, ha egy hosszú munkanap után valami természetközelire, lélekmelengetőre vágysz.
A romantikus enteriőr kialakításában meghatározó a színválasztás. A legideálisabb pasztell árnyalatokat választani, amelyek lágyságot kölcsönöznek a térnek. A stílus megengedi az egyedi mintázatú (virágos, pöttyös) tapéták használatát, ezzel erősítve a könnyedséget, természetességet. Ugyanez érvényes a textíliák, bútorszövetek kiválasztásakor is, előnyben a pasztellszínek, amelyeket fel lehet dobni valamilyen virágos, csíkos, csipkés kiegészítővel. A szőnyeg kulcsfontosságú dekorációs elem, ha tehetjük válasszunk perzsaszőnyeget, de ha ragaszkodunk a modernebb változatához figyeljünk a mintaválasztásra.

 
 

A bútorválasztásnál vegyük figyelembe, hogy a túlságosan harsány, modern hatást keltő darabok nem hozzák a romantikus stílust. A klasszikus vonalvezetésű, kerekebb formavilágú bútorok viszont tökéletesek. Funkcionalitásukat tekintve legyenek természetes, minőségi alapanyagokból, lehetnek karakteresek, de a kényelmi szempontoknak minden esetben feleljenek meg.

 
 

A fürdőszoba megtervezésénél, romantikussá alakításánál nagyon figyeljünk arra, hogy a burkolatot ne rakjuk fel a plafonig, hiszen akkor elveszti „emocionális” jellegét. 110-120 cm magasságig érdemes felcsempézni, a kimaradt részeknek pedig valamilyen pasztellszínt adni vagy tapétázni.
(Fotók: pinterest.com)

 

Romantikára fel és ne feledjétek áprilisban HAJDÚÉP! A régió legnagyobb Építési-és Lakberendezési Szakkiállítása.
 

Visszaszámláló

A következő HajdúÉp-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2019. Április 12-14.
2023 © HajdúÉp - Minden jog fenntartva
x x x x x