Kiállításaink

HíreinkMennyire passzolnak a melegburkolatok a stílusodhoz és a lakásodhoz?

Melegburkolat vagy hidegburkolat? A különbség a felhasznált anyagokban rejlik. A megfelelő burkolás kiemelten fontos építkezéskor, ezért érdemes alaposan megfontolni milyen stílusú és minőségű burkolatot választunk otthonunkba. Ezúttal a melegburkolatokban rejlő lehetőségeket mutatjuk be, amelynek segítségével eldöntheted, hogy illik-e a lakásodhoz és a stílusodhoz?Napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek a természetes, környezetbarát anyagok. Ehhez mérten próbáljuk a legjobb megoldást megtaláni otthonunk kialakításában. A melegburkolatok két csoportra oszthatók: a rugalmas burkolatok, például a PVC burkolatok, linóleumok, padlószőnyegek. A másik csoportba tartoznak a faburkolatok, mint a parketták, hajópadlók, parafa burkolatok. 

Jó választás a számodra, mert:
  • Megfizethető áron, és viszonylag rövid időn belül rakják le.
  • Egyre több laminált padló, parketta típus kap vízálló réteget, így akár a konyhába vagy a fürdőszobába is megfelelő.
  • Kiválóan alkalmas, ha padlófűtésben gondolkodsz.
  • Könnyen visszabontható.  Lakás átalakításnál ez sem utolsó szempont.
  • Esztétikus és természetes környezetet teremt.
 
Sok előnye van a melegburkolatoknak, de választás előtt érdemes átgondolni azt is, hogy milyen életstílust képviselsz.
Nézzük, mikor nem érdemes melegburkolat mellett dönteni:
  • Például, ha sok időt töltesz a konyhába, ahol rendszeresen olaj kerül a földre, akkor nem ideális számodra a melegburkolat. Legalábbis ebbe a helyiségbe. De nem kell aggódni, hiszen a hidegburkolatok között is találsz olyat, ami természetes hatású és bírja a strapát.
  • Az élénk színek, a fényes felületek hamarabb használódnak el. Érdemes egy kevésbé harsány árnyalatot választani, és inkább a helyiség kiegészítőire koncentrálni színekben, mint a bútorzat, textíliák, dekorelemek.
  • A melegburkolat általában sérülékenyebb. Előfordulhat, hogy elejtesz egy súlyosabb tárgyat és megsérül a padló felülete.
  • Könnyen vonzza a port, de szerencsére már vannak olyan jellegű tisztítószerek, amelyek huzamosabb ideig védenek a porcicák ellen.
  • Bő vizes felmosással óvatosan kell bánni, mert a lemezek felduzzadásához vezethet.
 
Ha szeretnél többet megtudni a melegburkolatokról, látogass el április 20-22. között a HAJDÚÉP Építési -és Lakberendezési Szakkiállításra, a Főnix Csarnokba, ahol szakértők segítenek abban, hogy a megfelelőt válaszd ki. 

Várunk szeretettel! 
 

Visszaszámláló

A következő HajdúÉp-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2019. Április 12-14.
2023 © HajdúÉp - Minden jog fenntartva
x x x x x