Kiállításaink

HíreinkKülönleges, kézzel készült bútorok otthonunkba

Rattan! Miből is ered az elnevezés? Valójában ez egy összefoglaló név, kategóriájába tartoznak a trópusi növények, mint a liánok és tüskés levelűek. Magyarországon könnyen összetévesztjük a nádból és fűzfából készült lakberendezési tárgyakkal. Pedig a kettő nem egy és ugyanaz. HAJDÚÉP Építési-és Lakberendezési Szakkiállításon személyesen is megbizonyosodhatsz a különbségekről. 

 A rattan bútor jellemzői és előnyei

A frissen vágott, gőz fölött könnyen hajlítható növényekből, kiszárítás után szemet gyönyörködtető bútordarabok készülnek. Szövésük teljes mértékben kézzel történik, ami szintén egyediségükről árulkodik. Kárpitozásuk nem jellemző, inkább díszpárnával szokták feldobni.

 

Találkozhatunk lakkozott változattal, ami tartósabb és a natúr változatával. Előnye, hogy könnyen mozgatható, jól bírja a párás helyeket, a lakásnak egyfajta természetességet, légiességet kölcsönöz. A porszívó kefés fejével vagy egy kis mosogatószeres vízzel könnyen tisztítható. A legmodernebb darabok már víz és UV állók, így könnyen átvészelik a forró nyarakat és hideg teleket.

 

Nem feltétlenül csak egyfajta alapanyagból készítik ezeket a bútorokat. Üveggel, fával, fémmel, más növényekkel is kombinálják, ezáltal tartósabb formát kapnak. Puritán külseje miatt nagyon népszerű az idősebbek és fiatalabbak körében is. Azon kívül, hogy dekoratívak, színben szinte mindenhez passzolnak, hiszen a természetességet sugározzák. (Fotók: Pinterest.com

 

A 16. HAJDÚÉP Szakkiállításról és társrendezvényeinkről ide kattintva tájékozódhatsz. 

Visszaszámláló

A következő HajdúÉp-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2019. Április 12-14.
2023 © HajdúÉp - Minden jog fenntartva
x x x x x