Kiállításaink

HíreinkBBQ party mesterfokon

A grill-parti hazánkban is igen népszerű és nem utolsó szempont, hogy sokkal egészségesebb ételek készíthetők egy grillezés alkalmával. Viszont bármennyire is egyszerűnek tűnik, nem árt tisztában lenni azzal, hogy milyen grillsütőt érdemes választanunk a kerti összejövetelekhez. A HAJDÚÉP társrendezvényeként szervezett KERTÉP Kertépítési Szakkiállítás keretében közelebbről is megismerkedhetsz a grillsütők különböző változataival, addig is néhány praktikus tanács.

Kertben, teraszon, balkonon…..
Fontos, hogy a lehetőségeinkhez mérten válasszuk ki grillsütőnket. A legelterjedtebb az elektromos, a faszenes és a gáz grill. Az elektromos grill kitűnő, ha nincs kertkapcsolatunk, csak egy erkélyünk, ha kirándulások alkalmával is szeretnénk finomakat enni, hiszen előnye, hogy könnyen mozgatható, nincs szükség faszénre, fára, parázsra. Hátránya, hogy elektromos vezeték nélkül nem működik. Érdemes észben tartani, hogy ezek a típusú sütők maximum három embert szolgálnak ki. Kitűnő választás, ha nem csak nyáron, de télen is szívesen grillezel. A teflon bevonatú sütőfelületek tisztítása könnyű, az elektromos áramnak köszönhetően nincs felesleges füst és az étel sem ég oda egykönnyen. Az elektromos változatnak egy másik fajtája a grillrácsos változat, amely alatt vagy fűtőszálak, vagy lávakövek gondoskodnak az ízletes ételek elkésztéséről. Vásárláskor mindenképp figyeljünk arra, hogy a készüléknek tapadásmentes legyen a felülete, az állítható hőmérséklet és a hőmérsékletet jelző lámpa megfelelően funkcionáljon. 

Faszénnel működő grillezők
A faszenes grill is szuper megoldás, ha kicsivel nagyobb terület áll a rendelkezésünkre. Az ételek megsütéséhez érdemes kikísérletezni az arányokat. Ha ez sikerül az eredmény ínycsiklandozó lesz. Mivel ebben az esetben a zsír közvetlenül az ételre csöpög, megváltozik a sütés hőmérséklete, így hamarabb elkészül az étel. Fontos, hogy soha ne hagyjuk felügyelet nélkül a grillsütőt és az ételt. Amire érdemes odafigyelni vásárláskor: állítható lábak és állvány, külön hamu tartály szellőztetővel, lyukacsos fedő, magas hőmérsékletű tároló.


Gázzal működő grillezők
Több fajtáját különböztetjük meg, előnyük, hogy gyors velük a sütés, könnyen tisztíthatók és a sütés során létrejött melléktermék minimális.
  • Lávaköves grill: a lávakövek használata révén kevésbé szennyezzük a környezetet, egy öntöttvasa lappal kiegészítve pedig nem csak húsokat, hanem egyéb finomságokat is készíthetünk.
  • RBS grillezés: a sütő kerámia égőkkel működik, előnye, hogy elkülöníti a zsiradékot.
  • Kontakt grillsütő: a sütőfelület alatt találhatóak az égők, amelyek hő diffúzorok segítségével működnek.
Vásárláskor tartsuk szem előtt, hogy jó minőségű égőfejekkel rendelkezzenek, amiket külön-külön is be lehet gyújtani. Az egyszerű mozgathatóság érdekében érdemes kerekekkel rendelkező fajtát választani és mindenképp az égőfejek száma határozza meg a grill teljesítményét. 

A 16. HAJDÚÉP Építési és Lakberendezési Szakkiállítás tematikáját itt nézheted meg. 

Visszaszámláló

A következő HajdúÉp-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2019. Április 12-14.
2023 © HajdúÉp - Minden jog fenntartva
x x x x x