Kiállításaink

Híreink„Aha”- élmény otthon is

Sokszor csak egy érzés, egy emlék kell, hogy elképzeljük álmaink otthonát, viszont amikor megvalósításra kerül a sor, nehéz helyzetben vagyunk. Mégis mi alapján tervezzük meg új otthonunkat, mi kell ahhoz, hogy teljes képet kapjunk? Most segítünk abban, hogy te is átéld az aha-élményt otthonodban, ehhez pedig a feng-shui a kulcs.

Környezetünket minden esetben saját igényeinknek megfelelően kell kialakítanunk. A feng-shui segít, hogy lakásunk legkisebb zugát is a pozitív energia járja át. Hiába van a hálószobánk, vagy a nappalink a legújabb trendek szerint berendezve, ha nem tudjuk kipihenni magunkat az adott helyiségben.

Iránymutató
A feng-shuiban a megfelelő irányok meghatározása nélkülözhetetlen. Bizonyos irányok a szerencsének, az egészségnek, a párkapcsolatnak, a kreativitásnak kedveznek. Mindezt a személyes energetikai számunk, a gua szám segít meghatározni.

Tükröm,tükröm mondd meg nékem….
A feng-shuit figyelembe véve vannak olyan helyek a lakásban, ahova tilos elhelyezni a tükröt, például a bejárati ajtóval szembe, hálószobába az ágy felé vagy elé.  Az ebédlőasztal felé elhelyezve viszont a bőséget szimbolizálja, a sötétebb helyiségekben fokozza az energiát. A tükörcsempékkel is csak óvatosan, mert megtöri az energiát.  

Belső tereink elrendezése a feng-shui irányelvei szerint

Konyha
A legjobb, ha a déli égtáj felé mutat a konyhánk. Fontos, hogy legalább egy ablak legyen a konyhán a megfelelő szellőztetés, és fény miatt. A sütőt - ami tűz elem- a hűtőt, és a mosogatót -ami víz elem- ne helyezzük egymás közelébe. Legalább 1-2 méter távolság legyen köztük. A tűzhely elhelyezésekor figyeljünk arra, hogy direktbe ne lehessen rálátni a bejárati ajtóból, illetve főzés közben mi se álljunk háttal az ajtónak, így növeljük biztonságérzetünket. A falra ne tegyünk órát, ezzel siettetjük az evést, hiszen önkénytelenül is rá-rá pillantunk.

Nappali
A Délnyugati-Nyugati fekvés a legelőnyösebb a nappali berendezésekor. Törekedjünk a minimalizmusra. A nappali közepét igyekezzünk üresen hagyni (max. egy dohányzóasztal elfér) és ne zsúfoljuk tele a szobát dekorációs elemekkel. A kerek, gömbölyű formák előnyösebbek, mint a szögletes alakzatok, mert növelik a pozitív energiaáramlást. Válasszunk olyan ülőgarnitúrát, ami kényelmes több ember számára is és figyeljünk arra, hogy soha ne ajtónak háttal rendezzük el.  A padlóburkolat tekintetében a parketta kitűnő választás lehet, ha mégis a járólapot részesítjük előnyben, úgy azt egy melegebb árnyalatú szőnyeggel boríthatjuk. A természetes fény ebben a helyiségben is fontos, így ne vegyünk nagyon vastag függönyöket, este pedig használjunk meleg fényeket.


Hálószoba
Az egészség alapja a megfelelő mennyiségű alvás. Ezért nem mindegy, hogyan rendezed be hálószobádat. Az ágy elhelyezése a legfontosabb. Figyelj arra, hogy ne kerüljön ablak alá és ne tegyük ahhoz a falhoz, ahol vízcsövek futnak. Az ajtó ne nyíljon közvetlen az ágyra és kerüljük a kuckó elhelyezést, legyen körbejárható, főleg akkor, ha valakivel osztozunk rajta. A kevesebb néha több…vonatkozik ez a hálószobában elhelyezett bútorokra is. Csak a legszükségesebb bútordaraboknak adjon helyet, mint az éjjeliszekrény vagy gardrób. Eddig azt hangsúlyoztuk, hogy a nagy ablak és a napfény fontos, viszont a hálószobában vigyázzunk, hogy ne direktbe az ágyunkat világítsák meg a nap sugarai, mert ilyenkor az is feltöltődik energiával és zavarja a nyugtató pihenést.


Fürdőszoba
A fürdőszoba ideális esetben északi irányba mutat. Figyeljünk arra, hogy a fürdő és a háló ajtaja ne nyíljon egymásba. Ha megoldható a vécé kerüljön külön helyiségbe. A csillogó felületek abszolút megengedettek, mivel energiatermelő hatással bírnak. Válasszunk egy nagy tükröt, amit felfogatunk a falra, ez optikailag jó hatással van a térre. Az ablak megléte a fürdőben is fontos, viszont ha nem megoldható, akkor gondoskodjunk a megfelelő szellőzőrendszer kialakításáról.
 
Új lakásod berendezésére vagy a már meglévő felújítására minden kelléket, alapanyagot megtalálsz a 16. HAJDÚÉP Építési-és Lakberendezési Szakkiállításon április 20-22. között. 

Visszaszámláló

A következő HajdúÉp-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2019. Április 12-14.
2024 © HajdúÉp - Minden jog fenntartva
x x x x x